Vil.la Joana, 90 anys d’educació especial

Emoció i familiaritat. D’aquesta manera es resumeix  l’acte que es va celebrar amb motiu de la presentació del llibre Vil.la Joana 90 anys d’educació especial i de la publicació Jornades 90è aniversari, Vil.la Joana, Escola d’Educació Especial Municipal”.

En 135 pàgines, el llibre Vil.la Joana 90 anys d’educació especial repassa l’evolució de l’educació especial des del segle XIX i descriu les seves característiques i singularitats. Segons va descriure Enric Font, actual director del centre, “aquest llibre explica d’on venim en un llenguatge planer i proper”, tot fent un recorregut per la història d’aquest centre. Una escola adreçada a infants i adolescents amb necessitats educatives i psicològiques especials.

Enginyeria emocional

L’autora, Maria Masanés,  va relatar la història d’aquest llibre que es va iniciar la primavera de 2009. Va explicar que durant la investigació i entrevistes que ha realitzat, es va trobar amb moltes històries de vida i va agrair intensament la “molt bona resposta i col•laboració dels professionals de Vil.la Joana”. Masanés va afirmar: “Cada tarda sortia de l’escola meravellada davant les grans dosis d’enginyeria emocional per donar solució i resposta a les necessitats educatives dels nens i nenes”.

Josep Rota, l’anterior director, va destacar la feina feta per l’escriptora i la importància de Vil•la Joana en la història de l’educació especial a Barcelona. “ Ja no sóc el director del centre, però venir avui aquí i preparar-me el discurs, ha fet que reinventi un temps verbal. És el present passat, una verb que,  tot i que ja no estic allà, fa que hi estigui, és una menade permanència”.

La publicació “Jornades 90è aniversari, Vil.la Joana, Escola d’Educació Especial Municipal” és el resultat final d’unes jornades de treball i reflexió que se celebraren amb motiu de la commemoració del 90è aniversari d’aquesta escola municipal de Vallvidrera.

Renaixement del centre

Per últim, com a representat de l’IMEB, Casimir  Macià, va destacar l’esperit batallador de Vil•la Joana, la capacitat d’autocrítica i la seva singularitat. “Vil•la Joana és un exemple de treball i té la  capacitat de reafirmar l’educació pública”. També va destacar el rellançament de Vil•la Joana amb una inversió de 2,3 milions d’euros al 2003, una inversió de millores i reformes que es va produir gràcies a “una confabulació dels astres: l’entusiasme del centre, una regidoria d’educació sensible i la capacitat de treball i interès de l’equip professional de l’IMEB”.

El moment de més distensió va arribar amb l’aperitiu que els nens i nenes de Vil•la Joana van preparar per als assistents a l’acte. Uns productes que segons Font provocaren que “durant els darrers dies, els forns del centre hagin tret fum”. En mig de bromes i riures va destacar que “pels nens i nenes fer aquests productes ha suposat un important treball de contenció per no menjar-se’ls… No fem equacions però a Vil•la Joana es treballa cada dia”.

Anuncis

Quant a Educació Dos Punt Zero

Un Bloc que pretén demostrar que tot el que ens envolta és educació i que per tant ens ensenya. L'únic que hem de fer és parar atenció i a continuació compartir-ho amb els nens i nenes de la casa...
Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s