Sal, pebre i cafeïna a la docència

Més de 14.000 docents d’educació bàsica han posat a prova durant dos dies les seves habilitats, competències i coneixements, unes proves que permetran a l’autoritat educativa conèixer les capacitats del professorat per exercir la docència.

Per fi proves de reciclatge i avaluació per als professors. Durant aquest  cap de setmana, més de 14.000 professors de primària de l’Estat de Durango a Mèxic s’han examinat.

L’objectiu de les proves és que Educació pugui consolidar la cultura de l’avaluació entre el professorat d’educació bàsica i tingui elements per desenvolupar procediments didàctics i així millorar l’aprenentatge dels alumnes.

L’avaluació per als docents es va realitzar el cap de setmana, i en total es va aplicar l’examen d’avaluació a 14.606 mestres d’educació bàsica.

Aquestes proves donen a conèixer les habilitats, coneixements i competències professionals dels docents per exercir les seves funcions, el que serà de gran utilitat per l’autoritat educativa i per als propis treballadors de l’educació en el seu acompliment a l’aula.

Són unes proves que posen una mica de sal a l’apatia de molts professors. El funcionariat docent, en el seu moment es va examinar i va obtenir unes places de ple dret per a tota la vida, però en la meva opinió, lluny de ser una millora per al sistema educatiu, aquesta seguretat de per vida, en molts casos, fa que els docents s’acomodin i no vulguin experimentar, canviar el temari o bé adaptar-se als nous temps amb l’ús de les TIC’s.

Exàmens d’aquests tipus posarien una mica de pebre a la feina docent i un poc de cafeïna per a què molts mestres espavilin i despertin de la seva letargia i  lassitud. Sóc conscient que em guanyo molts enemics amb aquesta opinió, però avui dia no hi ha res per a tota la vida i la docència és un factor transcendental en el desenvolupament de la societat.

Si un docent no està motivat, no vol adaptar-se, reciclar-se, experimentar o bé no comunica, no és una figura apta per construir els pilars de la futura estructura social. Les generacions del demà depenen d’ells i la nostra responsabilitat seria recolzar proves d’aquest tipus.

Si els docents estan preparats no han de tenir por i si no ho estan, es poden reciclar. Què hi ha de dolent? Els nens i nenes cada final de cicle fan exàmens, els docents cada dos o tres anys també!

Imatge

Anuncis

Quant a Educació Dos Punt Zero

Un Bloc que pretén demostrar que tot el que ens envolta és educació i que per tant ens ensenya. L'únic que hem de fer és parar atenció i a continuació compartir-ho amb els nens i nenes de la casa...
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s